Mehmet Sekmen İspir’de İncelemelerde Bulundu

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen İspi’i ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin ve Büyükşehir daire başkanları ile birlikte İspir ilçesinde incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Osman Çakır tarafından ilçe girişinde karşılanan Sekmen, Belediye Sosyal Tesisleri’nde kahvaltı yaptı. Ardından Aksu Mahallesi’nde gerçekleştirilen 2. Aksu Boğa Güreşleri’ni seyretti. Boğa güreşlerini kısa tutan Sekmen, ilçede yapımı devam eden çalışmaları İspir Belediye Başkanı Osman Çakır ile birlikte yerinde inceledi. İspir Belediye Başkanı Osman Çakır, Sekmen’den Şehir Deresi ıslah çalışmalarının bir an önce başlatılıp tamamlanmasını istedi. Sekmen yaptığı açıklamada, “İspir’imizde Belediye Başkanımız, Genel Sekreter Yardımcımız ve daire başkanlarımızla birlikte İspir’in sorunları ile ilgili oturduk konuştuk, yerinde incelemelerde bulunduk. Biliyorsunuz Erzurum’da hizmet dönemi ilkbaharda başlıyor kışa kadar devam ediyor. Ve yapacağımız çalışmaları tespit edip kısımlara ayırdık. Bunların bir kısmı ihaleye çıkmış bir durumda. İnşallah bu yıl diğer ilçelerde olduğu gibi İspir’imizde de arzu edilen hizmetleri gerçekleştireceğiz, vatandaşlarımızı daha rahat bir konuma kavuşturacağız. Hakikaten kolay değil, zor bir dönemden geçiyoruz, hem seçim dönemi hem de bizim de hizmetimizin en aktif yılı. Ama el birliği ve gönül birliği ile Allah nasip ederse küçümsenmeyecek hizmetleri Belediye Başkanı’mızla birlikte gerçekleştirmiş olacağız. Ve vatandaşlarımız da rahat edecek. Her geçen yıl sorunları azaltarak inşallah dönemin sonunda da şehri yaşanabilir bir konuma taşımış olacağız. Şu andaki hedefimiz alt yapı hizmetleri, su, kanalizasyon ve peyzaj düzenlemesi. Seneye yine devam edecek bu. 2 sene bizim alt yapı çalışmalarımız devam edecek. Ondan sonra da şehrin üst yapısı dediğimiz kentsel dönüşüm ve diğer üretim yatırımlarımız olacak. İspir’imiz bu konuda şanslı çünkü Rize ile Erzurum’u birbirine bağlayan Ovit Tüneli ve diğer tüneller İspir’imizin yanı başından geçiyor. Bu tüneller yapıldığı zaman Erzurum’umuzun üretimini, ürünlerini rahatlıkla limana kavuşturma imkanı inşallah oluşacak. Bu da İspir’imize büyük bir katkı sağlayacak.” dedi.

Tarih: 04.05.2015

03.06.2019
YEDİ ASIRLIK İSPİR PANAYIRI DÜNYAYA AÇILIYOR

17.05.2019