İspir’de Coşkulu Kutlama

İspir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99’ncu yıl dönümü ilçede çeşitli etkinliklerle kutlandı. Hükümet Meydanı’nda gerçekleştirilen törende,  Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu.  Şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.  İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Fidan makamında tebrikleri kabul etti. Törende İspir Anadolu Lisesi öğrencilerince temsili kurtuluş sahnesi canlandırıldı. Kaymakam Ömer Faruk Fidan, Belediye Başkanı Osman Çakır ve Askerlik Şube Başkanı Nuh Çatalbaş tarafından halkın, askeri ve sivil erkanın bayramı kutlandı.  Gönderilen kutlama mesajları okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Belediye Başkanı Osman Çakır tarafından yapıldı. Çakır konuşmasında, kutlama törenlerine katılımlarından dolayı, Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Koçan, Pazaryolu Kaymakamı Mehmet Nurullah Karaman, Pazaryolu Belediye Başkanı Recep Kaplan  ve tüm misafirlere, kutlamalara katılamayıp mesaj gönderen herkese  teşekkür etti.  25 Şubat 1918 kurtuluş gününe kadar ilçede yaşanan durumu kısaca özetleyen Çakır, o günün Müftüsü Mustafa Başkapan ve arkadaşlarının olağanüstü çaba ve gayretleriyle İspir’in düşmanlardan nasıl kurtulduğunu anlattı.  İlçe kaymakamı Ömer Faruk Fidan, Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın  Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Koçan  da törende ilçe halkına hitaben yaptıkları konuşmalarda halkın bayramını kutladı. Günün anlam ve önemine binaen öğrenciler ve halk sakinleri tarafından şiirler okundu. İspir Halk Eğitimi, İspir İmam Hatip Ortaokulu, Kırık ve Çamlıkaya Ortaokulu öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.  Tören Hükümet Meydanı’ndan sonra  İspir Belediyesi Fazilet Dağcı Çığlık Konferans Salonu’nda Müftü Mustafa Başkapan'ın torunlarından Edebiyat Öğretmeni ve İspir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Hatice Başkapan tarafından gerçekleştirilen ‘İspir’in Tarihi ve Müftü Mustafa Başkapan’ın Hayatı ‘ konulu konferans ve halk oyunu gösterileri ile devam etti. Salonda Müzik Öğretmeni Selami Zengin yönetiminde Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri tarafından koro ve solo halinde şarkılar söylendi. Törenin sonunda etkinliklere katkılarından dolayı kurum amirleri ve dernek mensuplarına İspir Belediye Başkanı Osman Çakır’ın teşekkür plaketleri protokol tarafından  sunuldu. Törenlere, İspir Kaymakamı Ömer Faruk Fidan, Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, Pazaryolu Kaymakamı Mehmet Nurullah Karaman, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Koçan, İspir Belediye Başkanı Osman Çakır, Pazaryolu Belediye Başkanı Recep Kaplan, Belediye Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, dernek başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve 2 bini aşkın vatandaş katıldı.

Tarih: 26.02.2017

Çöp Konteynerleri Yenileniyor

31.12.2016
Başkan Çakırın Yeni Yıl Mesajı