İspir’de 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği düzenlendi

15 Temmuz 2016’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik kazanımlarını yok etmeye yönelik giriştiği ve milletin zaferiyle sonuçlanan hain darbe girişiminin 2. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde İspir Belediyesi Fazilet Dağcı Çığlık Konferans Salonu’nda İlçe Müftülüğünce 15 Temmuz Şehitlerini Anma Töreni düzenlendi

Törene İlçe Kaymakamı Faruk Erdem, Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Personel Başçavuş Ertuğrul Aygün, Belediye Başkanı Osman Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Serhat Erol, H    amza Polat MYO Müdürü Prof. Dr. Mutlu Kundakçı, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Efeoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Salih Başkapan, İlçe Müftüsü Adem Verim, kurum amirleri, belediye meclis üyeleri, dernek başkanları ve temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İlçe Müftülüğü imam hatiplerinin okuduğu Kur’an- Kerim ve kasidelerin ardından şiirler okundu, video izletildi. 15 Temmuz gecesi yaşanan olayları içeren video gösterisi salonu dolduran vatandaşların coşkulu tezahuratlarına sahne oldu. Olukbaşı Camii İmam Hatibi Muhammet Çağrı Uçan’ın okuduğu ezanın ardından İlçe Müftüsü Adem Verim tarafından sohbet ve dua yapıldı. Programın sonunda İspir Belediye Başkanı Osman Çakır ve İlçe Kaymakamı Faruk Erdem bir konuşma yaptı.

Kaymakam Erdem konuşmasında, Çanakkale savaşlarında düşmanın üzerine kahramanca giden ve şehit olan atalarımızla 15 Temmuz’da abdest alarak Boğaz Köprüsü’ndeki tanklara karşı ölüme giden kahramanlarımızın özdeşleştiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: İnsanlar işte ne olacağını düşünmeden gözünü kırpmadan gerektiği zaman geçmişinde olduğu gibi bu vatan için, millet için, devlet için, geleceği için adeta ölümü korkuturcasına ölüme gittiler. İşte onların sayesinde bugün biz buradayız. Bütün şehitlerimizin sayesinde bugün bu vatan içerisinde huzur içerisinde yaşıyoruz. Onun için onlara çok şey borçluyuz. 15 Temmuz’un sembol ismi Ömer Halisdemir’in şahsında şehit olan bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, onları minnet ve şükranla anıyorum. Gazi olanlara da Allah’tan şifa diliyorum.

Belediye Başkanı Osman Çakır da konuşmasında, atalarımızın kanlarıyla canlarıyla bize bıraktıkları bu cennet vatanı Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kendi askerimizin içine girerek kendi tankımızla, kendi uçağımızla askerimizin, halkımızın üzerine ateş etmesinin kabul edilir bir şey olmadığını ifade ederek şunları kaydetti:

Hamd olsun Allah’a 15 Temmuz günü hainler başarılı olamadılar. Çünkü, Türkiye’nin başında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı ve dik duruşu ve Türk halkının demokrasiye sahip çıkması sayesinde başarılı olamadılar, olamayacaklar. 15 Temmuz 2016’da Cumhurbaşkanımızın talimatıyla meydanlara çıkın dediler, İspir halkı olarak o gün hep birlikte bir ay demokrasi nöbeti tuttuk. Orada en başta hanım kardeşlerimiz o bir ay içinde gece demeden, gündüz demeden, iş güç demeden, çoluk çocuk demeden nöbet tuttular. Başta hanım kardeşlerimiz olmak üzere hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çok değerli hemşehrilerim. Bu ülkenin milli birliğine, beraberliğine, bütünlüğüne ve gelişmesine engel olmak isteyenlere, huzur ortamını bozmak isteyenlere bu güne kadar fırsat vermedik vermeyeceğiz. Biz bir beraber olduğumuz müddetçe ülkemize hiç kimse bir şey yapamayacaktır. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın diyorum ve bir konunun altını çizmek istiyorum; bir şeye ihtiyacımız var: Çalışmak.  Bize bu vatanı emanet eden büyüklerimizin de kabirde ruhlarının rahat etmesi için birlik beraberlik içinde çok çalışıp ilçemizi, ülkemizi gelecek nesillere çok iyi hazırlamamız gerekir diye düşünüyorum.

Tarih: 16.07.2018

Belediye Başkanı Osman Çakırın Berat Kandili Mesaj

13.04.2018
Belediye Başkanı Osman Çakırın Miraç Kandili Mesaj